måndag, augusti 10, 2009

Recept Chokladkaka

Modifierat recept från Tasteline

Chokladbotten
5 dl vetemjöl
2 st ägg
250 gram god choklad (inte för mörk, ca 65% är bra),
100 gram skall hackas i bitar
2 msk kakaopulver
150 gram margarin
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
0,5 dl farinsocker

Glasyr
3 dl florsocker
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk vatten

Ugn: 200°C
1. Hacka 100 gram av chokladen i små bitar.
2. Smält 150 gram av chokladen och margarin på låg värme.
3. Vispa ägg pösigt och tillsätt sockret medan du vispar.
4. Vispa ner margarinet (se till att det är svalt först!) och chokladen som du har smält.
5. Blanda alla torra ingredienser plus chokladbitarna i en skål och sikta försiktigt ner i "äggröran" samtidigt som du blandar försiktigt tills du får en jämn och fin smet.
6. Ha ner allt i en smord form på 23 cm i diametern och lägg den längst ner i ugnen i ca 17 min.
7. Ta ut kakan och låt svalna.
8. När kakan är sval kan du börja göra glasyren. Blanda florsocker och kakao och tillsätt vatten tills glasyren blir lagom mjuk (inte för hård och inte för "vattnig).
9. Bred på glasyren på kakan.
10. Lägg plastfolie över kakan och låt stå i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten/dan.

1 kommentarer:

Anonymous Goda Recept sa...

Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept

Fin blogg förresten :)

10:29 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida