Recept Chokladkaka
Modifierat recept från Tasteline
Chokladbotten
5 dl vetemjöl
2 st ägg
250 gram god choklad (inte för mörk, ca 65% är bra),
100 gram skall hackas i bitar
2 msk kakaopulver
150 gram margarin
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
Glasyr
3 dl florsocker
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk vatten
Ugn: 200°C
1. Hacka 100 gram av chokladen i små bitar.
2. Smält 150 gram av chokladen och margarin på låg värme.
3. Vispa ägg pösigt och tillsätt sockret medan du vispar.
4. Vispa ner margarinet (se till att det är svalt först!) och chokladen som du har smält.
5. Blanda alla torra ingredienser plus chokladbitarna i en skål och sikta försiktigt ner i "äggröran" samtidigt som du blandar försiktigt tills du får en jämn och fin smet.
6. Ha ner allt i en smord form på 23 cm i diametern och lägg den längst ner i ugnen i ca 17 min.
7. Ta ut kakan och låt svalna.
8. När kakan är sval kan du börja göra glasyren. Blanda florsocker och kakao och tillsätt vatten tills glasyren blir lagom mjuk (inte för hård och inte för "vattnig).
9. Bred på glasyren på kakan.
10. Lägg plastfolie över kakan och låt stå i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten/dan.
Chokladbotten
5 dl vetemjöl
2 st ägg
250 gram god choklad (inte för mörk, ca 65% är bra),
100 gram skall hackas i bitar
2 msk kakaopulver
150 gram margarin
1 tsk bakpulver
1,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
Glasyr
3 dl florsocker
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk vatten
Ugn: 200°C
1. Hacka 100 gram av chokladen i små bitar.
2. Smält 150 gram av chokladen och margarin på låg värme.
3. Vispa ägg pösigt och tillsätt sockret medan du vispar.
4. Vispa ner margarinet (se till att det är svalt först!) och chokladen som du har smält.
5. Blanda alla torra ingredienser plus chokladbitarna i en skål och sikta försiktigt ner i "äggröran" samtidigt som du blandar försiktigt tills du får en jämn och fin smet.
6. Ha ner allt i en smord form på 23 cm i diametern och lägg den längst ner i ugnen i ca 17 min.
7. Ta ut kakan och låt svalna.
8. När kakan är sval kan du börja göra glasyren. Blanda florsocker och kakao och tillsätt vatten tills glasyren blir lagom mjuk (inte för hård och inte för "vattnig).
9. Bred på glasyren på kakan.
10. Lägg plastfolie över kakan och låt stå i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten/dan.
1 kommentarer:
Verkar inte som ett dumt recept, får man nog prova. Chokladkaka är alltid göttans.
Du borde även testa detta recept, Chokladkaka med espressomousse recept
Fin blogg förresten :)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida