tisdag, april 01, 2008

Porto Dag två 19/3

Vi börjar dagen med en något torftig, men dock gratis, hotellfrukost. Den bestod i 2 olika sortes vita frallor, någon form av crossiant som smakade lite saffran och äppelmos, ost, skivad burkskinka, sylt, små youghurtar, kaffe, te, varm mjölk, saft och vatten. Men den höll oss pigga och lite mätta i alla fall till lunchdags.

Efter frukosten var det på med ”utekläderna” och dags för en lång tur på stan. Första stoppet var det väldigt viktiga införskaffandet av solglasögon till mig. Vi fortsatte runt i lite butiker för att sedan promenera runt i de vackra omgivningarna. Först lite backiga och trappiga promenader i Portodelen av staden. För att sedan ta oss över den jättevackra bron till ”Portvinssidan”. Bron var förresten konstruerad av en lärling till mästaren som byggde Eifeltornet, vilket verkligen syntes.

En vacker promenad längst vattnet och förbi en massa av portvinshusen avslutades med en lunch. Efter att den delikata, nja... men nästan, lunchen intagits letade vi oss upp till Portvinshusen som inte låg så nära hamnen. Hamnade först på Croft, som tyvärr inte skulle ha en engelsk visning förrens en och en halv timme senare. Vi gick vidare till nästa, Taylors. Vilken tur. Här fick vi smaka på lite portvin, såklart, och sen njuta av deras otroligt vackra hus, trädgård och utsikt. En guidad tur på det som var det enda fortfarande helt 100% Engelskägda Portvinhuset avslutades med provsmakning av en 20 årig vintage port och lite shopping.

På lite småvingliga ben tog vi oss ner till Portosidan igen och satte oss på en av de många uteserveringarna vid hamnen för en öl och kaffe.

Efter lite vila på rummet bestämde vi oss för att prova en av de små och genuina restaurangerna i närheten av vårt hotell. Det visade sig vara en annorlunda upplevelse.
Ett litet tips för folk som tänker åka till Porto. Bara för att ett ställe har en engelsk meny betyder det inte att de har det minsta intresse av att försöka förstå.
Stället vi hamnade på var i alla fall väldigt mysigt och efter ett tag fick vi en meny. Jag var inte alls hungrig så jag ville bara ha en soppa och lite sallad. Johan beställde fisk. Trodde vi i alla fall. En flaska vin lyckades vi också beställa, trodde vi då också.
Jag kan väl berätta att middagen bestod av en kall grönsakssoppa, efter att servitören tappat den första soppan i golvet, och en liten konstig grönsallad. Johans middag var en... typ potatissoppa med en liten bit salami i. Något vin, eller vatten kom aldrig.
Efter ett ganska bra tag förstod vi att det var all mat vi fick. Och att försöka klaga på och få i ordning en beställning av en man som vägrade att förstå varken engelska (eller däremot det universella ”peka och visa antal språket”) valde vi att gå därifrån.
Vilken tur att vi hade Mc Donalds precis utanför porten till hotellet.


Alla bilder finns här

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida